|
Ton Balıklı Mantarlı Omlet |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106214
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2015
1,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kutu Zeytinyağlı Dardanel Ton Balığı
6 adet yumurta
5 adet domates
2 adet sivri biber
5 adet mantar
1 küp şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Domatesleri kaynar suda blanşe edip soyun ve küp küp doğrayın.
Sivri biberleri ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın ve incecik kıyın.
Mantarları temizleyip doğrayın.
Dardanel Ton'un yağını süzün.
Zeytinyağını tavada kızdırarak mantarları ve sivri biberleri ilave edin.
Ardından ton balığını ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Son olarak domatesleri ve şekeri katıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Yumurtaları ayrı bir karıştırma kabına kırarak tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Homojen bir kıvam alınca ton balıklı tavaya dökün, tavanın kapağını kapatın ve ocağı söndürün.
Kapağı kapalı şekilde yumurtaların pişmesini bekleyin. Yanında söğüş domates ve salatalıkla servis yapabilirsiniz.
|
|