|
|
Ton Balıklı Lazanya |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106221
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2015
2,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kutu Zeytinyağlı Dardanel Ton
16 yaprak lazanya
3-4 adet havuç
10 adet kurutulmuş domates
3 adet soğan
2 çay kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
150 gr. kaşar peyniri
Beşamel sos için:
1 litre soğuk süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
Soğanları soyup piyazlık doğruyoruz.
Havuçları ve kaşar peynirini ayrı ayrı rendeliyoruz.
Kurutulmuş domatesleri şeritler halinde dilimliyoruz.
Bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyuyoruz.
Soğanları ilave ediyoruz, hafifçe soteliyoruz. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, en kısık ateşte yaklaşık 15 dakika soğanları karamelize ediyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz.
Kurutulmuş domatesleri ekliyoruz ve soğanlarla birlikte pişiriyoruz.
Salça ve rendelenmiş havuçları ilave edip soteliyoruz.
Ayçiçek yağlı Dardaneli açıp yağını süzüyoruz.
Ton balığını tencereye ilave ediyoruz, ezerek karıştırıyoruz ve 5 dakika daha pişiriyoruz.
Karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Beşamel sosu hazırlamak için bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu ilave ediyoruz ve kısık ateşte sürekli karıştırarak rengini çok az koyultuyoruz.
Ardından soğuk sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak beşamelin kıvam almasını sağlıyoruz.
Lazanya yapraklarını 10 saniye kaynar suda haşlıyoruz.
Fırın kabının içine lazanya yapraklarının yarısını yerleştiriyoruz. Üzerlerine havuçlu karışımı paylaştırıyoruz. Onun da üstüne beşamel sosu döküyoruz. Kaşar peynirini serpiştirip üzerlerine kalan lazanya yapraklarını kapatıyoruz. Elimizdeki tüm malzemeyle, en üstte kaşar peyniri kalacak şekilde aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Lazanyayı fırına veriyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servis yapıyoruz.
|
|
Ton Balıklı Lazanya Tarifleri Dardanel Yemek Tarifleri
|
|