1/4 bardak kuru siyah üzüm
 
250 gram ton balığı
 
8 dilim sert buğday ekmeği
 
1/3 bardak mayonez
 
1 adet orta havuç
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
8 adet marurul yaprağı
 
100 gr tereyağı
 
 
Orta boy kasede ton balığını, mayonezi ve tuzu karıştırın. Havucu soyun ve balık karışımının içine rendeleyin. Malzemeleri birbirine iyice yedirin ve kuru üzümleri ekleyin. Ekmek dilimini oklavayla düzleştirin, üzerine tereyağı sürün, üzerine marul yaprakları koyun, balık karışımının dörtte birini üzerine sürün. Balıklı ekmeği kabaca rulo yapın. Geri kalan ekmek dilimleriyle ve balık karışımıyla da aynı işlemi yapın. Hemen servis yapmayacaksanız sandviçleri buzdolabında bekletin.
  
 |