| 
 
| 
 
 
 | 
 
TON BALIKLI DOMATES DOLMASI | 
 
  | 
huri cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2012 
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72386 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012 
1,702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Michael Montignac
 
 
6 ORTA BÜYÜKLÜKTE DOMATES
 
1/2 KUTU TON BALIĞI
 
1/2 KG TAZE BEZELYE
 
BİR BARDAK AYÇİÇEK YAĞI
 
1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
 
1 TATLI KAŞIĞI HARDAL
 
2 DİŞ SARIMSAK
 
1 YUMURTA SARISI
 
1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDONOZ
 
TUZ
 
KARABİBER
 
 
Domateslerin üzerlerinden birer oyuk açın (dolma yapıyor gibi) bir çay kaşığı ile içlerini boşaltın. Bu içleri bir kâsede muhafaza edin. İçi oyuk domatesleri bir mutfak havlusu üzerine ters çevirerek süzülmelerini sağlayın.
 
Bezelyeleri ayıklayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika pişirin. Bunları süzüp, soğumaya bırakın.
 
Mayonez yapımı: Sarımsakları dövün. Bunları yumurta sarısı ve hardalla karıştırın. Sonra sürekli çırparak ve bir yandan ayçiçek yağını incecik akıtarak, ardından da 1 çorba kaşığı zeytinyağını azar azar ekleyerek bir mayonez yapın. Tuzunu ve biberini ayarlayın.
 
Ton balığını süzün ve küçük küçük kıyın. Mayonezi ve bezelyeleri, süzdürülmüş domates içlerini buna ekleyin.
 
Bu harcı domateslerin içine doldurun. Üzerlerine kıyılmış maydonoz serpin. Kesilen kapakları kapayın. Soğuk servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TON BALIKLI DOMATES DOLMASI Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |