İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1/2 kg ton balığı
 
2-3 adet domates (şişe dizecek şekilde dilimlenmiş)
 
1 adet soğan
 
1 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
 
2-3 yemek kaşığı limon suyu
 
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
4-5 sap maydanoz
 
Acı pul biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar derisi ve kılçıkları alınıp şişe dizilecek şekilde doğranır.
 
Balıklar bir kap içinde domates haricinde tüm malzeme ile karıştırılırve buzdolabında en az yarım saat bekletilir.
 
Domatesler şişe dizilecek irilikte doğranır.
 
Şişlere domates ve balıklar dizilip mangalda veya ızgarada pişirilir.
 
 
Not: İstenirse şişe dilimlenmiş limon, mantar, çarliston biber de takılabilir.
  
 |