| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ton Balığı Güveç | 
 
  | 
sarı patates 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2016 
Mesajlar: 21 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114885 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2016 
2,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet orkinos (ton) balığı
 
Yarım bardak sirke
 
1 adet limon suyu
 
3 adet domates
 
3 adet sivribiber
 
50 gr. margarin
 
3-4 adet karanfil
 
10 adet arpacık soğan
 
2-3 adet defne yaprağı
 
1 tatlı kaşığı kekik, pulbiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
yarım demet maydanoz
 
 
Orkinos balığını temizleyip derisini yüzün. Etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Güvece arpacık soğanları koyup margarinle kavurun. Domates ve biberleride ekleyip soteleyin. Orkinos balığını sirkeli ve tuzlu suda bekletin. Sotelenen soğanların üzerine balığı ekleyin.hafif çevirin. Defne yaprağı, karanfil ve baharatları ekleyip çok az su ilavesiyle pişirin. Ocaktan almadan üzerlerine doğranmış maydonoz serperek servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ton Balığı Güveç Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |