| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Tombul Çorba (Tokat) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Tombul Çorba (Tokat) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116322 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2016
 3,737 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 su bardağı mercimek
 1 kase tombul hamur
 Yarım kilo yoğurt
 2 diş sarımsak
 Yarım kaşık nane
 1 kaşık tereyağı
 Tuz
 
 Tencereye su konulur. Mercimekler eklenerek pişirilir. 5-10 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Başka bir kapta yoğurt,dövülmüş sarımsak ve biraz su ilave edilerek karıştırılır. Tavada yağ kızdırılır. İçine nane eklenerek biraz kavrulur. Çorbaya ilave edilir. Servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |