| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tombiş Lahmacunlar | 
 
  | 
fıldır 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.09.2016 
Mesajlar: 19 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119391 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2016 
1,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1,5 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı şeker
 
4 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı ınstant maya
 
İçi için;
 
Yarım kg kıyma
 
1 demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
3 adet domates
 
1 adet büyük soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
3-4 adet sivri biber
 
Kırmızı biber
 
Karabiber,
 
Tuz
 
Servis için, yeterince limon
 
 
İç malzemesinin hazırlanması: Malzemelerin hepsini robotta çekiyoruz ya da elimizle ince ince doğruyoruz. Daha sonra kıymayla birlikte hepsini yoğurup tuz ve baharatları ekliyoruz. Karışımımız hazır.
 
Hamurun yapılışı: Malzemeleri yoğurun ve üstünü kapatıp 1 saat dinlendirin. Daha sonra küçük parçalar alıp merdaneyle açıyoruz ardından iç karışımımızı sürüp yanlarında 1 cm boşluk bırakıyoruz.180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dk pişiriyoruz. Servis tabağına alıp yanında zeytinyağlı kırmızı pul biberli soğanlarla, maydanoz, limon ve domateslerle süsleyip servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tombiş Lahmacunlar Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |