| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tombalak Hamurlar | 
 
  | 
aşina 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2013 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92610 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2013 
1,683 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 Gram lor
 
200 Gram Patates unu
 
1 Yemek kaşığı	 Frenk maydanozu
 
1 Yemek kaşığı Nane (kahverengi)
 
1 Çimdik Tuz ve karabiber
 
6 adet Yumurta
 
600 Gram Un
 
4 Yemek kaşığı süt
 
4 adet haşlanmış patates
 
80 gr tereyağı
 
 
Patates unu beyaz unu bir kava koyun yumurtaları kırın tuzunu atıp su gerektiği kadar ekleyerek yoğurup yumuşak bir hamur elde edin bir saat kadar üstünü ıslak bez ile örtüp dinlendirin
 
haşlanmış patatesleri bir çatal yardımı ile ezelim loru ince kıyılmış Frenk maydanozunu tuz karabiber nane ekleyelim süt koyalım ve karıştıralım, dinelen hamuru merdane ile orta incelikte olacak şekilde açalım bardak ve ya kalıp varsa kalıpları bastırarak yuvarlaklar çıkartalım her bir yuvarlağın arasına lorlu patates püresinden bir kaşık koyup diğer bir yuvarlağı üstüne kapatıp yanlarını çatal veya elimiz ile bastırıp yapıştıralım bu işlem bitince geniş bir tencerede su kaynatıp bu yuvarlakları pişirelim ve süzelim 
 
geniş bir tavada tereyağı kızdıralım suyu süzülen yuvarlakları kızgın yağda önlü arkalı kızartalım ve servis tabağına koyup göbek marul ile süsleyerek servis edelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tombalak Hamurlar Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |