| 
 | 
| Tomara Kayganası (Trabzon) | 
|  | alarm Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.03.2013
 Mesajlar: 58
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc125587 Gönderme Tarihi: 26.May.2017
 4,332 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yeterli tomara bitkisi
 1 yumurta
 1 litre su
 Biraz mısır unu
 2 kaşık sana yağ
 
 Börek şeklinde olduğu düşünülebilir fakat farklıdır. Önceden hamur hazırlanır. Tomara bitkisi toplandıktan sonra yıkanarak doğranır. Tencere içine konularak suda haşlanır. Daha sonra mısır unu ile karıştırılır. Üzerinden bir tane yumurta dökülerek iç haline getirilir. Bir tavaya yağ koyularak kızması beklenir. Hazırladığımız hamur ince pide şeklinde yapılarak tavaya konur. Üzerine hazırladığımız tomara içi eklenir. Altı ve üstü iyice kızartılır ve servis yapılır.
 
 Not: Karadeniz yöresinde yabani otlardan sayısız yemek yapılmaktadır. Bir çoğu bilinmez. Bizim anlatacağımız bitkide bunlardan biridir. Tomara bitkisi, bahar geldiğinde dağlarda yetişen yabani bir ottur. Yaprakları yemek yapımında kullanılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |