https://www.cumhuriyet.com.tr
8 adet dolmalık biber (tercihen kırmızı veya sarı)
400 gr dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tatlı toz biber (Macar paprikası varsa daha iyi)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Biberlerin sap kısmını kapak gibi kesin, içlerini temizleyin.
Kıyma, pirinç, yumurta, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatları bir kapta yoğurun.
Biberleri hazırladığınız harçla çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.
Tereyağında unu kavurun, salçayı ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ve şekeri ekleyin, sosu birkaç dakika kaynatın.
Tencereye dik şekilde yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine sosu dökün. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.
Not: Töltött Paprika, etli dolma biber anlamına gelir, Macarlarda “kazan yemeği” olarak da bilinir.

|