Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Tokat Yağlısı (1 adet - 286 defa bakıldı)

Tokat Yağlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tokat Yağlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179175
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı




Kenan Pala

Buğday unu 500 gram
Su 150 mililitre
Tuz 5 gram
Tereyağı 100 gram
Yumurta Yeteri kadar

Yoğurma kabında un ve tuz karıştırılarak üzerine az az su ilavesiyle elastik kıvamda hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur yaklaşık yirmi dakika dinlendirilir.
Dinlendirilmiş bütün hamur dört eşit bezeye ayrılıp yüzeyi yağlanır ve yirmi dakika daha dinlendirilir.
Dinlendirilmiş hamur bezeleri yuvarlanarak merdane yardımıyla on beş santimetre çapında açılır.
Açılan hamur biraz yağlanıp serpme aşamasına geçilir. Serpme aşamasında; hamur iki el ile yukarı kaldırılarak mermer tezgâhın üzerine çapı elli-altmış santimetre oluncaya kadar vurulur.
Serpme aşamasında incelen hamur, herhangi bir kenarından başlanarak yağlanıp aynı kenarından katlanır. Bu katlama yağlama işlemi sekiz-on defa tekrarlanarak bohça şeklinde katlanıp hamurun yuvarlak şekilde olması sağlanır.
Bohça şeklinde kapatılan kısmı altta olacak şekilde mermer tezgâhta yirmi dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurlar üstüne çırpılmış su-yumurta karışımı sürülüp yağlı için özel tavalara yerleştirilir ve elle çapı on yedi-on sekiz santimetre çapında olacak şekilde açılır.
Hamurlar tavalara yerleştirilerek gürgen odunuyla yakılan tabanı ateş tuğladan yapılan taş fırında on dakika pişirilir.
Tavadaki hamurlar kabarmaya başlayınca yüzey kısımlarının kızarması için alevli tarafa yaklaştırılıp kalan pişme süresi bu şekilde tamamlanır.

Not: Kendine özgü yöntemle hazırlanıp geleneksel taş fırınlarda pişirilen Tokat Yağlısı sade, peynirli, çökelekli, sucuklu, pastırmalı veya patatesli yapılabilmektedir. Sade yapılan daire şeklindeyken malzemeli olanlarsa D harfi şekli verilerek üretilir. Taş fırınlarda kullanılan odun ateşinden sızan tütsü yağlının kendine has tat almasını sağlamaktadır. Geçmişi çok eskilere dayanan Tokat Yağlısı, Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 17.09.2021 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.







Tokat Yağlısı Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(1 adet Tokat Yağlısı 286 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort