| 
 
 1 kilogram dana kuşbaşı
 150 gram kuyruk yağı
 4 adet patates
 2 adet kabak
 2 adet patlıcan
 250 gram arpacık soğan
 1 baş sarımsak
 4-5 adet domates
 4 adet yeşil biber
 1 su bardağı su
 Kimyon
 Pul biber
 Tuz
 
 Patates, kabak, patlıcan ve biberi iri şekilde doğrayın.
 Sarımsak ve soğanları soyun.
 Tepsiye sırasıyla patates, soğan, patlıcan, biber, kabak ve eti yerleştirin. Aralara da sarımsakları ekleyin.
 Etin üzerine de kuyruk yağını ilave edin.
 Son olarak baharatları ve tuzu serpip fırına verin.
 Kuyruk yağı eriyince üzerine ufak ufak doğranmış domatesleri yerleştirip tekrar fırına verin.
 Pişince malzemeleri fazla karıştırmadan servis tabağına alın.
 
 
  
 
 |