| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tok Pilav | 
 
  | 
bindal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102897 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2014 
1,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 su bardağı pilav
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğan çok ince kıyılır. Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca soğan atılır. Normalden biraz fazla kavrulur. İyice yıkanmış bulgur ve pirinç ilave edilir. 2-3 dakika
 
kavrulur. Tuz serpilir. Su eklenir. Kapak kapatılır. Kaynayınca ateş kısılır. 12 dakika kadar pişirilir. Ateşten alınır, yarım saat dinlendirilir. Örselemeden karıştırarak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tok Pilav Tarifleri Biberli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |