400 gr beyaz ekmek unu
 
1 tatlı kaşığı toz maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı süt
 
Serpmek için:
 
Susam tohumu
 
Haşhaş tohumu
 
Keten tohumu
 
 
Un, maya, şeker ve tuzu karıştırın.
 
280 ml sıvı yağ ve 1 fincan ılık suyu karıştırıp, kuru malzeme ile birleştirin.
 
Karışımı hafif yağlı bir yüzey üzerinde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
 
Hamuru yağlı filmle kaplayın, 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar dinlendirin.
 
Hamuru bir kareye kalıba koyun, kçşelerini bozmadan kalıptan alın, daha sonra 9 dilim halinde kesin ve yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
 
Hamurları yağlı streç filmle örtün ve 1 saat ya da boyut olarak iki katına çıkana kadar mayalandırın.
 
Fırını 220 ° C'ye önceden ısıtın.
 
Hamurların üzerine fırça ile süt sürün ve üstleri tohum seçiminize göre serpin.
 
Tepsiyi fırının üst rafına aktarın, takribi 12 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 |