Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Artvin Yemekleri > Tırtır (Kıbrısçık Bolu) (1 adet - 3,241 defa bakıldı)

Tırtır (Kıbrısçık Bolu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tırtır (Kıbrısçık Bolu)

teşrifat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2016
Mesajlar: 40
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc139851
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2019
638 defa indirildi / yazdırıldı




Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi


Hamuru için;
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz
Yarım Kg Un
Hamuru Açmak İçin:
Nişasta
İç:
250 Gram Dövülmüş Ceviz
Üzeri İçin:
250 Gram Tereyağı
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Tozşeker
4,5 Su Bardağı Su
4-5 Damla Limon Suyu

Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatılır.
Kaynayınca limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakılır.
Hamur için yumurtaları yoğurma kabında çırpılır.
Süt ve sıvıyağ eklenip, çırpmaya devam edilir.
Yoğurt ve sirkeyi ilave edip, karıştırma işlemine devam edilir.Tuz ve unu kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hazırlanan hamur 5 adet bezeye ayırılır ve kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirilir.
Sonra nişasta serperek, oklava ile çok ince şekilde ve yufka büyüklüğünde açılır. Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın. Yufka iki tarafından büzülür ve oklavadan çıkarıp, yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır ve tepsiye yerleştirilir.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir ve fırına atılır.
Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökülür.







Tırtır (Kıbrısçık Bolu) Tarifleri Artvin Yemekleri



(1 adet Tırtır (Kıbrısçık Bolu) 3,241 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort