| 
 | 
| Tirma (Trabzon) | 
|  | bayan lezzet Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139071 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2018
 10,441 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dr. Mustafa Duman
 
 Tavada önce tereyağı yakılır. Sonra su konur ve kaynatılır. Su kaynadıktan sonra buğday unu azar azar ilave edilir ve odun kaşık veya çirpi denilen ağaç karıştırıcı ile karıştırılır. Lapa kıvamına gelince kaynamaya bırakılır. Piştikten sonra tavada veya sahanlara boşaltılarak yoğurtla ya da üzerine bal dökülerek yenir. Mısırunu kuymağından daha yumuşak olur. Tirma sıcak yenir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |