| 
 | 
| Tiritli Kızarmış Kaz (Gerede Bolu) | 
|  | güzelbey Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139962 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2019
 1,862 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 Adet bütün kaz (temizlenmiş)
 Yufka (tiritlik)
 
 Bütün kaz tepsiye konur ve kuru ısıda yaklaşık 250 C derecede butları ayrılacak kıvama gelene kadar yavaş yavaş kızartılır. Kazın tepside kalan suyu ile yufkalar ıslatılır. Islatılan yufkaların üzerine liğmelenmiş kaz etleri dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |