| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Tirit (Tosya Kastamonu) Tarifleri Samsun Yemekleri
| 
 |  
| Tirit (Tosya Kastamonu) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105539 Gönderme Tarihi: 28.Şub.2015
 2,199 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 Yarım kilo et
 Yarım kilo yoğurt
 2 adet kuru soğan
 1 demet maydanoz
 1 adet kurutulmuş ekmek
 2 çorba kaşığı tereyağı
 4-5 diş sarımsak
 Tuz
 Karabiber
 Nane
 
 Kuşbaşı iriliğinde doğranmış etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar pişirilir. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su eklenir ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bayat ekmek dilimlenerek küçük kareler halinde doğranır ve fırınlanır. Servis tabağına alınır. Tereyağında tuz, nane ve karabiber kızdırılır. Haşlanan etler suyu ile birlikte kızartılmış ekmeklerin üzerine alınır. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Kuru soğan ile maydanozlar da kıyılarak yemeğin üzerine eklenir ve servise sunulur.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |