| 
 | 
| Tırış (Seydiler Kastamonu) | 
|  | alin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2020
 Mesajlar: 29
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150353 Gönderme Tarihi: 06.May.2020
 799 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 2 kg. Kuru kuşburnu
 1/2 kg. Kuru elma
 1/2 kg. Kuru ahlat
 1/2 kg. Kuru alıç
 1/2 kg. Kuru armut
 5 litre Su
 
 Tüm malzemeler güzelce yıkanır ve tenceredeki suya konur.
 Güçlü ateşte yumuşayıncaya kadar 2 saat civarında kaynatılır.
 Ardından süzgü ile başka bir tencereye süzülür ve süzgüde kalan meyve kuruları el ile ezilir.
 Böylece onlar da alttaki suya geçirilir.
 Bir kaşık un, 1 bardak suda ezilir ve tırış ocaktan alınmadan önce içerisine katılır.
 
 Not: Özellikle lohusa kadınlar ılık ılık tüketir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |