350 gr dana kıyma
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
2 yarım ekmek
2 adet sivribiber
5 dilim ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
Kıymayı oval bir kaba alın. Üzerine kimyon, tuz, karabiber ve ekmek içlerini ilave edin. Rendeleyip suyunu çıkardığınız soğanı suyuyla birlikte 7-8 dakika kadar iyice yoğurun.
Hazırladığınız bu köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak inceltin. Elinizle silindir şeklini verin. Bu işlemi bütün köfte harcı için uygulayın. Köftelerin ortasını şişle deldikten sonra şişleri geri çıkarın.
Yarım ekmekleri topuklarıyla birlikte ortadan ikiye kesin. Her iki yüzüne de İçim Tereyağı sürün ve tavada kızartın. Aynı tavada kalan İçim Tereyağı’nı eritin ve hazırlamış olduğunuz köfteleri kızartın.
Köfteler kızarmaya başladığında önceden doğradığınız sarımsakları ve biberleri tavaya koyun ve birkaç dakika döndürün.
Köfteleri alıp, doğradığınız domatesleri ekleyin ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Köfteleri sosun içine atıp sosun tadını iyice çekmelerini sağlayın.
Tabağa sırasıyla hazırlamış olduğunuz tereyağlı ekmekleri, üzerine köfteleri ve biberleri dizin.
|