Daha çok Amerika'nın Teksas bölgesinde yaşıyan Meksika kökenlilerin mutfağına Tex-Mex Mutfağı deniyor.
Bu mutfakta sebze ve tahıl ürünleri ağırlıklı olarak kullanılıyor. En sık kullanılanlar ise, mısır, fasulye, domates, biber, balkabağı.
Yumuşak, küçük, ince pidemsi yufkalar olan ‘tortilla’ ve yağda kızartılan kıtır kıvamlı ‘tako’ başlıca hamur işleri.
En çok bildiğimiz lezzet ise ’nachos’ yani mısır cipsi. Nachos; barbunya fasulye ezmesi, eritilmiş veya rendelenmiş ‘cheddar’ peyniriyle ana yemek öncesi sunuluyor.
”Tortilla”, her türlü amaç için kullanılıyor. Ekmek gibi yeniyor, dürüm yapılıyor veya pizza tabanı olarak kullanılıyor.
Tortilla içine koyulan acılı sebze ve et karışımlarından oluşturulan ve “burrito” adı verilen dürümlerin mutfakta ayrı bir yeri var.
Tatlıdan acıya, çok acıdan, feci acıya kadar yaklaşık kırk değişik biber çeşidi mutfağın günlük malzemesi olarak kullanılıyor.
|