Aslı Çinkılıç
 
 
100 gr kıyma 
 
100 gr asma yaprağı 
 
20 gr bulgur 
 
1 adet orta boy soğan 
 
Çeyrek bağ maydanoz 
 
Çeyrek bağ taze nane 
 
25 gr tereyağı 
 
1 yemek kaşığı domates salçası 
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
Yoğurt 
 
 
Soğan, maydanoz ve nane ince ince doğranır. 
 
Bu malzeme, iç harcı için kıyma, bulgur, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı nar ekşisiyle yoğrulur. 
 
Harç yaprağa konur, kalınca ve kısa olacak şekilde sarılır. Tencereye dizilir. 
 
Ayrı bir yerde tereyağı eritilir, salça kavrulur, su ve kalan nar ekşisi de eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılır, köftenin üzerine dökülür. 
 
Kısık ateşte pişirilir, dinlendirdikten sonra yoğurtla servis yapılır. 
 
 
Not: Malatya yöresinde yapılan bu yemek, adını asma, kavun ve karpuz gibi bitkilerin yapraklarına verilen ad olan tevekten alır.
  
 |