| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tereyağlı Yaprak Ciğer | 
 
  | 
şenel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2019 
Mesajlar: 30 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146240 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019 
4,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
500 gram ciğer
 
2 adet kırmızı soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sumak
 
Kekik
 
 
Ciğerleri ince ince yapraklar halinde doğrayın ya da kasaptan doğranmış halde alın.
 
Ciğerlerinizi 2-3 kat kağıt havlu serdiğiniz geniş bir tabağa dizip sularının süzülmesini sağlayın.
 
Büyük boy bir tavayı ısıtıp içinde tereyağını eritin.
 
Hafifçe kahverengileşene kadar kızdırdığınız tereyağının içine azar azar ciğerleri ekleyin.
 
Ciğerlerin her iki tarafını da 2 dakika kızartın.
 
İki tarafı da kızarınca üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve tavadan servis tabağına alın.
 
Mor soğanları piyazlık doğrayıp tuzla hafifçe ovun.
 
Yıkadığınız soğanları sumakla harmanlayın.
 
Maydanozu ince ince kıyıp soğana ekleyin.
 
Soğan salatasını ciğerlerin yanına koyup, soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tereyağlı Yaprak Ciğer Tarifleri Bumbar Tarifleri
 | 
 
 
 
 |