| 
 
 
 | 
TEREYAĞLI SARDALYA BUĞULAMASI | 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47466 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010 
2,118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalya balığı
 
40 gr tereyağı (2 çorba kaşığı)
 
40 gr margarin (1,5 çorba kaşığı)
 
1 kahve fincanı su
 
1/2 demet maydanoz
 
tuz (1/2 çorba kaşığı)
 
 
İçi iyice temizlenmiş ve güzelce yıkanmış sardalyalar bir tepsiye yanyana dizilir. Bunlara ölçülere göre tuz ve su katılarak tepsinin kapağı kapatılır ve hafif ateşin üzerine oturtulur. Burada 20 dakika pişirilir. Sardalyalar pişince dikkatle tabağa alınır. Üzerlerine maydanoz, hafifçe eritilmiş tereyağı ile margarin gezdirilir ve servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |