Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pomak Yemekleri > Tereyağlı Pomak Ekmeği (1 adet - 14,215 defa bakıldı)

Tereyağlı Pomak Ekmeği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tereyağlı Pomak Ekmeği

eznur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2016
Mesajlar: 167
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc115384
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2016
1,813 defa indirildi / yazdırıldı




https://pomatsite.blogspot.com.tr

400 gr. ılık süt
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
2 çay kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 kg. Un
Katlara sürmek için eritilmiş tereyağı

Süt, tereyağı, 2 adet yumurta ve diğer yumurtaların sadece beyazı(sarısı üzerine sürülecek) maya, şeker, tuz ve un karıştırılarak hamur yoğurulurulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur 8 bezeye bölünür. Her parça tekrar sekize bölünerek 32 adet kücük beze elde edilir. Dört tane beze teker teker tabak büyüklügünde açılarak eritilmiş tereyağı sürülür ve üst üste konularak sıkıca sarılır. ( Tereyağı ne çok fazla olacak ne de sürülmeyecek kadar az olacak.)Diğer bezeler de dörtlü guruplar olarak ayni işleme tabi tutulur. Ortam sıcaksa bezeleri 15 dak. kadar buzdolabında bekletin. Hazırladığınız sarmaları 4-5 üçgen parçaya kesin. Ortaboy bir tepsiyi yaglayın.Sarmadan kestiğiniz parçaların uc kısımlsrını tepsinin ortasına kesilen tarafları tepsiye temas edecek şekilde dizin. Kalan üçgenleri tepsinin boş yerlerine dizip yumurta sarısı sürün. Bir süre tepside ikinci mayalanma için bekletin ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.







Tereyağlı Pomak Ekmeği Tarifleri Pomak Yemekleri



(1 adet Tereyağlı Pomak Ekmeği 14,215 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort