| 
 
 
 | 
TEREYAĞLI HAMSİ BUĞULAMASI | 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47465 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
40 gr tereyağı (2 çorba kaşığı)
 
40 gr margarin (1,5 çorba kaşığı)
 
1 kahve fincanı su
 
1/2 demet maydanoz
 
tuz (1/2 çorba kaşığı)
 
 
İçi iyice temizlenmiş ve güzelce yıkanmış hamsiler bir tepsiye yanyana dizilir. Bunlara ölçülere göre tuz ve su katılarak tepsinin kapağı kapatılır ve hafif ateşin üzerine oturtulur. Burada 20 dakika pişirilir. Balıklar pişince dikkatle tabağa alınır. Üzerlerine ölçülere göre maydanoz, hafifçe eritilmiş tereyağı ile margarin gezdirilir ve servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |