| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tereyağlı Ekmek | 
 
  | 
Maşuka 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2014 
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100095 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014 
2,826 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket çabuk maya
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
 
Bir parça un ve maya karıştırılır. Üzerine ılık su, ılık süt ve eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı eklenir. Sonra yumuşak kıvamda bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır. 1 saat dinlendirilir. Sonra yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirilir. Hamurun üzerine biraz yağ sürülür. 200 derece fırına verilir. Altın rengi kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tereyağlı Ekmek Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |