| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tereyağlı Buğday Aşı | 
 
  | 
bahçıvan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97011 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014 
1,627 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
3.5 su bardağı su
 
Tuz, karabiber
 
 
Buğdayları akşamdan bir taşım kaynatıp içine bir bardak soğuk su döküp sabaha kadar bekletin. Buğdaylar daha çabuk patlar. Tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine buğdayı ve rendelenmiş domatesi de ilave edikten sonra karıştırın ve pilavın suyunu verin. Kapağını kapatıp 45 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince isterseniz içine haşlanmış nohutları içine ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tereyağlı Buğday Aşı Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |