| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tereyağlı Böbrek | 
 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5056 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
2,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
 
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
 
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
 
1 Çay Kaşığı Acı Hardal
 
1 Kahve Kaşığı Karabiber
 
1 Kahve Kaşığı Şeker
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir. Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz.
 
Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız. Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız. Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz.
 
Limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz.
 
2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz.
 
Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tereyağlı Böbrek Tarifleri Böbrek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |