| 
 
| 
 
 
 | 
 
Terbiyeli Lahana Sarması | 
 
  | 
sunu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61182 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011 
6,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet lahana
 
250 gr kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı salça
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Kuru nane
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Terbiye için:
 
1 adet yumurta
 
1 adet limon
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
 
Lahana yapraklara ayrılır, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. İç malzemesi karıştırılır, 1 su bardağı su eklenir. Avuç büyüklüğündeki lahana yaprağının kenarına konur. Sağdan ve soldan büktükten sonra sıkı rulo yapılır. Tencereye dizilir. Bütün yapraklar aynı şekilde hazırlanır. Üzerine yüze yüz gelecek kadar sıcak su konur. Ota ateşte 35 dakika kadar pişirilir. Terbiye malzemesi karıştırılır. Sarmanın suyundan biraz eklenerek ılıştırılır. Sarmanın üzerine dökülür, 5 dakika daha pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Terbiyeli Lahana Sarması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |