MALZEMELER
1,5 kg. Kuzu Kol veya But
1/2 su bardagi un
4/3 su bardagi Yoğurt
4,5 bardak su
1,5 çorba kasigi salça
1 adet soğan
1 su bardagi Kasar
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Genis bir tencerede eti yeteri kadar su ve tuz koyarak kaynatin. Baska bir kapta unu, yogurdu ve salçayi karistirin. Kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. Kabuklarini soydugunuz soğani da bütün olarak tencereye atin. Et pisince bu sosu süzgeçten geçirin ve soğani, karisimin içinden çikarin.
Pisen eti bir firin tepsisine koyun. Süzdügünüz sosu etin üzerine dökün.
Tepsiyi önceden isittiginiz firina yerlestirin. Etin üzeri kizarinca kasar peyniri rendesi serpip peynir eriyene dek bir süre daha pisirin. Haslanmis mevsim sebzeleriyle birlikte servise sunun.
|