| 
 
| 
 
 
 | 
 
Terbiyeli İstavrit | 
 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24144 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
2,694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi
 
1,5 kg. istavrit
 
1 baş soğan
 
1 adet havuç
 
1 çay fincanı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 defne yaprağı
 
1 adet kereviz
 
2 dal maydanoz
 
4 adet patates
 
1 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
TERBİYESİ İÇİN:
 
4 yumurta sarısı
 
1,5 limon
 
 
Soğanı ayıklayarak incecik yarım daireler biçiminde doğrayın. Havucu kazıyıp yıkadıktan sonra uzunlamasına ikiye ayırın ve yine yarım daireler biçiminde doğrayın.
 
Tencereye zeytinyağı, havuç ve soğanı koyup bir defne yaprağı atarak öldürün; un atın. Biraz daha karıştırarak bir diş ezilmiş sarımsak ve 5 bardak su koyun. İçine doğranmış kereviz ve ezilerek özü çıkarılmış maydanoz kökü ilave edip 20-25 dakika kaynatın. Daha sonra kuşbaşı doğranmış patatesle birlikte tencereye koyun. Tuz ve karabiber serperek kapağını örtmeden ağır ateşte, 3 bardak su kalıncaya kadar pişirin.
 
Yemekten 5-10 dakika önce 4 yumurta sarısı ve 1,5 limon suyuyla terbiye yaparak ateşten indirilmiş balığa ekleyin, sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Terbiyeli İstavrit Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |