| 
 
| 
 
 
 | 
 
TEPSİDE LAHMACUN | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86110 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2013 
3,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru:
 
1/2 kilo ekstra un
 
20 gram maya
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı su
 
İçi:
 
200 gram soğan
 
2 bağ kıyılmış maydanoz
 
500 gram orta yağlı koyun kıyması
 
150 gram çekilmiş kuyrukyağı
 
3 adet iri domates, soyulmuş, ince kıyılmış
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı dövülmüş kırmızı çuşka biberi
 
 
1) Soğanı maydanozla mümkün olduğu kadar ince kıyınız ve bir kaba koyup üzerine bütün malzemeyi ilâve ederek iyice karıştırınız.
 
1) Maya, tuz ve suyu bir kaba koyup 2-3 dakika karıştırınız. Unu ilâve ederek iyice yoğurup yuvarlak bir hamur yapınız. Üzerine kalın bir bez kapatarak 30 dakika mayalanmaya bırakınız.
 
2) Hamuru tekrar bir iki yoğurup tepsiye açınız.
 
3) Üzerlerine hazırladığınız harcı bölüştürüp yayınız ve hızlı fırında 6 dakika pişirip fırından çıkararak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TEPSİDE LAHMACUN Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |