| 
 
 
 | 
Tepsi Güveçte Tavuk Pirzola | 
  | 
vildan keleş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115315 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2016 
3,016 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg tavuk pirzola
 
5 adet domates
 
6-7 adet sarımsak
 
3 adet sivri biber
 
2 kaşık yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sos için:
 
2 kaşık yoğurt
 
2 kaşık sıvı yağ
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
50 gr rendelenmiş kaşar
 
 
Tavuk etleri yıkanıp süzülür ve yoğurt sıvı yağ pul biberden hazırlanan sosa iyice bulanıp 1-2 saat bekletilir. Tepsi güveçe dizilen tavuk etlerinin üzerine yağ ve bütün sarımsaklar yerleştirilir, ufak doğranmış domatesler ve doğranmış biberler serilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Arzuya göre fırından çıkarmadan üzerine son olarak kaşar peyniri serpilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |