4 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 poşet dondurucudan domates (yoksa 2 domates, veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 bardak su Ayrıca:
Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında halka halka doğrayıp tuzlu suda biraz bekletelim.
Tavada sıvı yağı ısıtmaya başlayalım, patlıcanları kağıt havluyla kurulayıp iki tarafını hafifçe kızartalım, kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine çıkaralım.
Soğanı, biberleri, sarımsakları temizleyip yemeklik doğrayıp tencereye alalım( ben patlıcanları kızarttığım sıvı yağdan dört kaşık yağ kullandım) sıvı yağda kavuralım, üzerine kıymayı alalım, kıymanın rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulunca yazdan dondurucuya koyduğumuz domates sosunu döküp biraz daha karıştıralım, sos yoksa iki domatesin kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayalım veya bir kaşık salça kullanalım. Birazda domatesle kavrulan harcın içine patlıcanları ilave ettikten sonra bir bardak su ve tuzunu atıp karıştıralım, kısık ateşte yirmi dakika kadar pişirelim. En son karabiber ve doğranmış maydanozu serpelim, bir dakika kadar sonra ateşi kapatalım. Maydanozu dilerseniz servis zamanı üzerine serpebilirsiniz.
Güzel bir tencere yemeği, pratik olduğu kadar lezzetlide oluyor.
|