| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tencerede Hamsi Buğulama | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145515 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019 
1,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 adet orta boy soğan
 
1 adet domates
 
Yarım  limon
 
birkaç dal maydanoz
 
2 Yk zeytinyağı
 
tuz, karabiber, pul biber,kekik
 
Hamsi Buğulama Tarifi: 
 
 
Hamsilerimizin kılçıklarını hamsileri ikiye ayırmadan temizliyoruz. Temizleme işleminden sonra hamsileri nazikçe soğuk suyla yıkıyoruz süzülmesi için kenara ayırıyoruz. Soğanları ikiye bölerek halkalar halinde doğruyoruz. tenceremiz en alta soğanlar gelecek şekilde bir kat soğan bir kat hamsi şeklinde diziyoruz. Eğer soğanın az olmasını istiyorsanız sadece en alta soğan dizmenizde yeterli olacaktır. en üste balıklarımızı dizdikten sonra üzerine halka şeklinde kestiğimiz domateslerimizi ve maydanozlarımızı diziyoruz. Ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı zeytinyağını, baharatlarımızı ve limon suyunu karıştırıp yemeğimizin üzerine döküyoruz. Tenceremizin kapağını kapatarak ocağın en küçük bölümünde kısık ateşte 30dk pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tencerede Hamsi Buğulama Tarifleri Alabalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |