Malzemesi
 
1 adet sığır dili
 
2 çorba kaşığı tereyağ
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
KOKU DEMETİ:
 
1-2 kahve kaşığı tane karabiber
 
1 fiske çay
 
Karanfil
 
Kereviz
 
Maydanoz kökü
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
 
Temizlenen dili, üstünü örtecek kadar suyla, ağır ateşte 2 saat, suyunu çekinceye kadar pişirip, kurulayın. Bir tencerede yağı eriterek, üzerine ince doğranmış soğan ve dili ilave edip kavurun. Sosu hazırlamak için tenceredeki suyu süzüp ısıtın. Nişastayı bir fincan soğuk suda eritip kaynayan pişme suyuna karıştırarak yedirin. Tuz ve karabiber serpin; koku demetini ekleyin. Ağır ateşte bir saat kadar pişirin.
 
Dili, ince ince dilimleyip, dağıtım tabağına alarak, sos eşliğinde servis yapın.
  
 |