Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Telteli (Kayseri) (1 adet - 10,857 defa bakıldı)

Telteli (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Telteli (Kayseri)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118035
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2016
1,308 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Ticaret Odası

1 kilo ağda (1 kilo toz şekerin 200 gr suda biraz limon suyu eklenerek 25 dakika kaynatılmasıyla elde edilen akide şekeri kıvamında bir şeker kütlesidir.)
1,5 kg un

1 kilo ağda (1 kilo toz şekerin 200 gr suda biraz limon suyu eklenerek 25 dakika kaynatılmasıyla elde edilen akide şekeri kıvamında bir şeker kütlesidir.) 1,5 kg un. Un tavada pembeleşene kadar kavrulur. 24 saat oda sıcaklığında bekletilmiş ağda, vücut sıcaklığının ısısı ile önce bir ucu kıvrılarak 6-7 cm çapında şekerden bir sopa, bir kitle haline getirilir. Yine elde sıka sıka bu sopa 3-4 cm çapına, sonrada 2-3 cm çapına kadar inceltilir. Kitleyi 2-3 cm kalınlığına getirip vücudunuzun sıcaklığıyla eritip iyice şekil alır hale gelince, 2 ucunu 10-15 cm'si üst üste gelecek şekilde birleştirin. Bu birleşme yerinin iyice birbirine kaynaması sağlanmalıdır. Bunun en iyi yolu, 1-2 kere katlayarak katlama çizgileri kaybolana kadar sıka sıka bir daire haline gelmesini sağlamaktır. Ancak bu sırada kitlenin iyice birbiri ile birleşmesi, kaynaşması çok önemlidir.
Katlamada 1. yöntem: 2 ucu birleştirilmiş, elimizde 3-4 cm kalınlığında 50-70 cm çapında şekerden yapılmış bir çember var. Şimdiye kadar, havada oynadığımız ktlenin bir kısmını masanın üzerine koyup,öteki elimizle bize yakın olmayan kısmından tutarak,kendimize çekip,elimizle tuttuğumuz bölümü masanın üzerendeki kısmın üzerine koyun.
Katlamada 2. yöntem: Telteli yapımındaki ana işlem bu katlama veya Kayseri'deki deyimiyle “atma”dır. Bunun bir başka yöntemi ise şudur; çemberi elips şeklinde unsuz durumdaki masanın üstüne koyun. Dar kenarından elipsin yarısı kadar kaldırıp kendi etrafın 180 derece döndürün. Kısa kenarları üst üste getirin. Bu yöntemin sakıncası masanın üzerine konan şeker çemberinin soğumasıdır. Bununla elinizdeki geniş çemberi ikiye katlayarak küçültün. Bunu daha önce bir ip veya ince uzun bezle denenmesi tavsiye edilir. Bu noktada şeker iyice erimiş olduğu için denemelerinize uygun değildir. Biraz beklerseniz soğur ve emekleriniz boşa gider. Katlamada ana mesele çemberlerin birbirlerine eşit olmasıdır. Bu, birleşme ve kaynaşmayı kolaylaştırdığı gibi, unlu safhada eşit inceliği sağlar.

Not: 2. metot başlangıç için tavsiye edilebilir ama unlu safhada 1. metot kullanılır.






Telteli (Kayseri) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(1 adet Telteli (Kayseri) 10,857 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort