| 
 
| 
 
 
 | 
 
TELLİ PİLAV | 
 
  | 
bağdadi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48779 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010 
1,745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/4 çay fincanı pirinç
 
125 gr tel şehriye
 
biraz tuz
 
3 çay fincanı su
 
2 çorba kaşığı margarin
 
 
Ayıklanmış pirinç, üzerini bir - iki parmak kapatacak kadar tuzlu ılık su koyup bir - birbuçuk saat bekletilir. Sonra suyu süzülür. Öte yandan tencereye yağ koyulur. Kırılmış şehriye de ilâve edilir. Ve şehriyeler hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra pirinç ilâve edilir. Ve hepsi birlikte 4 - 5 dakika daha kavrulduktan sonra tuz, kaynar haldeki suya ilâve edilir. Kaynayıncaya kadar harlı, sonra da suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. 8 -10 dakika da çok hafif ateşte demlendirildikten sonra tabağa alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TELLİ PİLAV Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |