|
|
TEL KADAYIFI |
|
Hasefe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2010
Mesajlar: 46 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc57596
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2010
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
Türk tatlısı olan tel kadayıfın tel tel yapılış şekli hamurunun yoğuruluşundan pişirilişine kadar çok enteresandır. Bütün müesseselerin % 95'i tatlı yaptıkları kadayıfları dışardan alırlar. Evlerin ise % 100'u kadayıflarını çiğ olarak alırlar. İster kendimiz yapalım, ister çiğ olarak alalım, dikkat edeceğiniz nokta kadayıf kuru ve kırık olmasın, ince tel tel olsun. Nasıl kullanmamız icap ettiğini ve ne kadar kalın olması lâzım geldiğini bilirsek güzel kadayıf yapmasını biliyoruz demektir. İlk olarak kadayıfı alır almaz rutubetli bir beze sarıp hiç olmazsa birkaç saat bezde bırakarak nemlenmesini temin ediniz.
|
|
TEL KADAYIFI Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|