|
|
TEKİR KÜLBASTISI |
|
Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz |
Kısa URL: https://ml.md/lc53503
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010
2,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
tEKİR balığını ayıklayınız, pullarını kazıyınız, iyice yıkadıktan ve az su ve bir kalem tarçınla haşladıktan sonra dört tarafı bükülmüş kâğıttan yapılma tavaya diziniz ve küllü kor üzerindeki ızgaraya koyunuz. Bir miktar zeytinyağı ve balığın suyu ve tuzunu iyice karıştırıp ızgaradaki balıkları çevirdikçe üzerine süre süre pişiriniz. Sonra sofraya sıcak sıcak alınız.
Not: Izgara tavasının parlamaması için tavayı ve ızgara tellerini zeytinyağı ile yağlamak gerektir.
|
|
TEKİR KÜLBASTISI Tarifleri Balıklar
|
|