5 adet yufka
 
1,5 kilo taze soğan
 
300 gr beyaz peynir veya lor
 
3 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
125 gram margarin
 
ÜZERİ İÇİN:
 
1 tatlı kaşığı çörekotu
 
 
Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.
 
Beyaz peyniri ufalayıp yeterince tuz, karabiber ve 2 yumurta ile birlikte soğanlara katıp, karıştıralım.
 
Tepsiyi yağladıktan sonra, bir yufkayı kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde serelim.
 
Üzerine erimiş yağ gezdirip, ikinci yufkayı ve tekrar yağ gezdirerek üçüncü yufkayı kenarları tepsinin içinde kalacak şekilde buruşuk olarak yerleştirelim.
 
Hazırladığımız iç malzemesini yayıp, kalan iki yufkayı da arasına erimiş yağ sürmek şartı ile tepsiye dizelim.
 
Yufkanın dışta kalan kısımlarını tepsinin üzerine çevirip, sıvıyağ ile çırptığımız yumurtayı sürelim.
 
1 tatlı kaşığı kadar çörekotunu da serptikten sonra, önceden ısıttığımız 170-180°C'li fırında pişirelim.
  
 |