1 adet hazır kakaolu yuvarlak kek
 
KREMA İÇİN:
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 kutu LABNE pastörize taze peynir (200 gr.)
 
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
 
1 çorba kaşığı nestcafe
 
7,5 kahve fincanı su
 
ÜZERİ İÇİN:
 
Yarım çorba kaşığı kakao
 
 
1- Alüminyum olmayan bir tencerede 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 çay bardağı şeker azar azar süt ilavesi ile ezilir.
 
2- Sütün tamamı konur, karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
 
3- 1 kutu LABNE pastörize taze peynir ilave edilip kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur.
 
4- 1,5 kahve fincanı suda 1 çorba kaşığı nestcafe eritilir.
 
5- Kakaolu kekin iki parçası nestcafeli su ile nemlendirilir.
 
6- Kekin alt Parçasına peynirli kremanın yarısı sürülür. Diğer parça üzerine kapatılır.
 
7- Kremanın arta kalanı kekin üzerine sürülüp üzerine kakao elenir.
  
 |