1 adet hazır kakaolu yuvarlak kek
KREMA İÇİN:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 kutu LABNE pastörize taze peynir (200 gr.)
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
1 çorba kaşığı nestcafe
7,5 kahve fincanı su
ÜZERİ İÇİN:
Yarım çorba kaşığı kakao
1- Alüminyum olmayan bir tencerede 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 çay bardağı şeker azar azar süt ilavesi ile ezilir.
2- Sütün tamamı konur, karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
3- 1 kutu LABNE pastörize taze peynir ilave edilip kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur.
4- 1,5 kahve fincanı suda 1 çorba kaşığı nestcafe eritilir.
5- Kakaolu kekin iki parçası nestcafeli su ile nemlendirilir.
6- Kekin alt Parçasına peynirli kremanın yarısı sürülür. Diğer parça üzerine kapatılır.
7- Kremanın arta kalanı kekin üzerine sürülüp üzerine kakao elenir.
|