| 
 
| 
 
 
 | 
 
Taze Otlu Pizza | 
 
  | 
rosto 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127313 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2017 
1,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Pizza hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
1 paket (11 gr) instant maya
 
¼ su bardağı ayçiçek yağı
 
1 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yeterince ılık su
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 kabak
 
200 gr mantar
 
2 orta boy kırmızıbiber
 
1 domates
 
4 yemek kaşığı domates sosu
 
Nane
 
Maydanoz
 
Biberiye
 
Fesleğen
 
 
Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. üzerlerine domates sosunu sürün. Kabak, biber ve domatesi yuvarlak dilimlere ayırın. Mantarları küp doğrayın. Kabak dilimlerini ızgarada közleyin. Hamurun üzerine önce kabak dilimlerini, biber ve mantarları en üstte de domates dilimlerini ekleyin. önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin. Taze otlarla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Taze Otlu Pizza Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |