| 
 
 
 | 
Taze Mısırlı Bulgur Pilavı | 
  | 
bebecan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.10.2012 
Mesajlar: 81 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81993 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2012 
2,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet süt mısır
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 çay bardağı tel şehriye
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Mısır haşlanır ve bıçak koçana paralel keserek tanelere ayrılır. Tereyağı ve şehriye tencereye konur. Altın rengi olana kadar kavrulur. Yıkanmış bulgur ve tuz eklenir. 2-3 dakika kavurduktan sonra mısır taneleri atılır. Suyu dökülür, kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır. 10 dakika daha pişirilir, ateşte alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |