| 
 
| 
 
 
 | 
 
Taze Fasulyeli Tart | 
 
  | 
YAP-BOZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2008 
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30454 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2019 
2,261 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru için:
 
125 g un
 
125 g tam buğday unu
 
150 g soğuk tereyağı
 
Bir tutam tuz
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
Dolgusu için:
 
2 su bardağı krema
 
1 su bardağı tuzsuz peynir
 
1 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Üzeri için:
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı sirke
 
Tuz
 
Karabiber
 
400 g haşlanmış taze fasulye
 
 
Tart hamuru için, su hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dolgusu için, krema, rendelediğiniz tuzsuz peynir, yumurta ve ince kıydığınız maydanozu geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyutlarında açın. Tart kalıbınızın tabanına ve kenarlarına yayın. Üzerine delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine peynirli dolguyu yayın ve 15-20 dakika daha pişirin. Üzeri için, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Haşlanmış taze fasulyeleri ılınan tartınızın üzerine dizin. Zeytinyağlı karışımı bir fırça yardımıyla fasulyelerin üzerine sürüp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Taze Fasulyeli Tart Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |