10-15 tane taze fasulye
 
3-4 tane kırmızı biber
 
2 orta boy patates
 
1 yemek kaşığı yağ
 
3 adet yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1,5 su bardağı süt
 
Tuz
 
100 gr. Mısır
 
100 gr. Sosis
 
100 gr. siyah zeytin
 
 
Öncelikle fasulyelerimizi, biberlerimizi ve patateslerimizi minik küpler halinde doğruyoruz. Tavamıza yaklaşık bir yemek kaşığı kadar yağı ve bir tutam tuz koyup sebzelerimizi soteliyoruz. Bir yandan da hamurumuzu hazırlayalım. 3 yumurta , un, süt ve tuzumuzu bir kapta iyice çırpıyoruz. Akışkan bir hamur elde ediyoruz. (Hamurumuz zaten krep hamuru , cıvıklığı da öyle olmalı. Tepsi ya da borcamı kaplayacak çoklukta olmalı.) Sebzelerimiz sotelendikten sonra hafif yağlanmış tepsimize iyice yayıyoruz. Üzerine elde ettiğimiz akışkan harcı iyice yayıyoruz. Sebzelerimizin üzeri kaplanmalı. Üzerine mısır, doğranmış sosis ve zeytini serpiştiriyoruz. Üzerini süsledikten sonra fırına veriyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra tabağa ters çevirmeden koyup, dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |