|
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı |
|
öner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc89321
Gönderme Tarihi: 18.May.2013
1,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1/2 kg Taze Fasulye
10 g Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Domates
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Kırmızı Pul Biber
1 Çorba Kaşığı Salça
4 Su Bardağı Sıcak Su
İsteğe Bağlı Et Suyu
Fasulye, Domates, biber ve soğanı 2-3 santim büyüklüğünde dilimleyelim. Tencerede yağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanları sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavuralım.Diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha kavuralım. Sıcak suyu ilave edip tuz ve kırmızı pul biber koyalım. Fasulyeler ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirelim ve servise hazır edelim.
|
|