| 
 
 
 | 
Taze Fasulye Çorbası (Artvin) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177909 
Gönderme Tarihi: 25.May.2024 
263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Güloğlu Tosun
 
 
500 gr taze fasulye 
 
1 orta boy soğan 
 
2 orta boy tercihen taze domates (konserve de olabilir) 
 
2 yemek kaşığı un 
 
250 gr yoğurt 
 
Tuz (isteğe göre) 
 
1 yemek kaşığı tereyağı 
 
6 bardak su 
 
 
Öncelikle taze fasulyeler ayıklanır, küçük küçük doğranır. Suyla pişene kadar haşlanır. 
 
Ayrı bir kâsede yoğurt ve un karıştırılır. 
 
Çorbanın kaynayan suyundan 2-3 kaşık alınarak yoğurt ve un karışımına atılır. Bu işlem hem yoğurdun kesilmemesi hem de ince kıvamda kolay karışması içindir. 
 
Soğanlar minik küpler şeklinde doğradıktan sonra tavada tereyağıyla kavrulur. 
 
Kabukları soyulmuş rendelenmiş veya yine minik küp şeklinde doğranmış domatesler tavada soğanla iyice özleşene kadar pişirilir. 
 
Kavrulan domates ve soğanlar, tenceredeki yoğurt ve unla terbiye ettiğimiz fasulyeye karıştırılır. 
 
10 dakika daha bu şekilde tüm malzeme kısık ateşte tutulduktan sonra tuzu ilave edilir. Çorba servise hazırdır. 
 
 
Not: Damak zevkine göre elma sirkesiyle ikramı yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |